ST32 Nucleo panelok

Február első hetében több szereplő jelenlétében izgalmas tárgyalásra voltunk hivatalosak az ARM Hungary budapesti főhadiszállására. Téma volt a fiatalok érdeklődésének felkeltése a programozás irányába továbbá élményszerű oktatási módszerek és eszközök bevetése a téma megszerettetése érdekében.A tárgyalást követően körbejártuk a fejlesztői munkahelyeket, rövid betekintést kaphattunk a mérnökök munkakörülményeibe és az alkalmazott munkamódszerekbe.

A látogatás végén meglepetés is várta a Patakys delegációt, az ARM Hungary jóvoltából iskolánk ST32 Nucleo fejlesztői panelokkal gazdagodott. Az eszközökkel hamarosan az oktatásban is találkozhattok, első közelítésben az Arduino Uno-hoz hasonló egyszerűbb feladatok formájában. Ennél azonban jóval többre hivatott fejlesztőeszközről beszélünk, a lelkét alkotó mikrokontroller további érdekes ipari irányú alkalmazásokat is lehjetővé tesz (pl.: I2C, soros kommunikácó, CAN busz...)

Mélyebben érdeklődők a gyártó weboldalán tudnak tájékozódni, illetve tanórai projekteken fogtok találkozni a panelokkal.

Köszönjük az ARM Hungary segítségét!