Siker a Működj! pályázaton

Az idei idényben már jól bejáratott rendszerben vehettünk részt a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Működj pályázatán. A pályázat célja megtalálni és felkarolni a kreatív műszaki érdeklődésű középiskolás diákokat, illetve mentortanáraikat. A mostanra jól bevált rendszerben klasszikus projektirányítás mellett kellett határidőre megvalósítani egy eredeti, saját műszaki ötletet. A fejlesztett eszközt előzetesen videóanyagban kellett bemutatni a pályázó diáknak. A projekt leírása és a videóanyag egy központi webfelületre kerül fel, ahol a támogató magáncégek ismerkedhetnek a jövő fiatal szakembereivel. Természetesen a vállalatok a rátermett munkaerő utánpótlást keresik a gyerekek között, a Működj! pályázat tehát hiánypótló fórumként köti össze az érdekelt feleket.

A 2017-es idényben is sok izgalmas ötlet versenyzett, idén először a Pataky három pályázattal is képviseltette magát:

  • Beágyazott számítógépes többcsatornás mérőrendszer - Mikola Máté
  • Pataky lakásokosító - Dér Ádám
  • Micro-PC - Pesti Kázmér

Mindhárom projekt mögött több hónapos munka van és persze az utolsó pillanatban lettek készek a bemutatásra. A sok vesződség azonban megtérülni látszik, a helyszínen nagy sikert arattak a művek. Az Óbudai Egyetem Bécsi úti kampuszán lezajlott rendezvényt több illusztris vendég is megtisztelte, közülük helyhiány miatt itt most csak Pölöskei Gábornét, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárát emelném ki, aki több percig hallgatta Máté személyes beszámolóját standunknál.

Saját tanműhelyi megítélésünk szerint a legmesszebbre Máté és Kangyerka tanárúr jutott műszaki tartalom szempontjából a projektben, szerencsére a zsűri is így látta: mindkettejüket jutalmazták munkájukért.

Az iskolavezetés és a Pataky tanműhelyének közösségének nevében is gratulálok az elért eredményért, remélhetőleg a fejlesztett eszköz további funkciókkal és az eddiginél is üzembiztosabb működéssel teremt hamarosan konkurenciát a piacon jelenleg kapható hasonló műszereknek!

Fotók a gáláról:

Az idei Működj! pályázaton szereplő Patakys projektek: