Idén is OSzTV győzelem!

 

Mi sem gondoltuk, de úgy látszik, hogy tavaly egy szép hagyományt sikerült teremteni Háy Imre Péter Infokom OSzTV győzelmével!

 

Idén a döntőben szintén két versenyzőnk volt érdekelt, Tóth Bence Bendegúz és Sajermann Géza Ervin. Mindketten hosszú célirányos felkészülés után vágtak neki a szép szakmai feladatoknak. Az iparági trendeknek megfelelően idén is tartalmas szakmai kihívás várta őket: optikai hálózat kiépítése és dokumentálása volt a feladvány, a végponti berendezéseket mobil rackszekrénybe kellett beépíteni. A munka részét képezte szálhegesztés, rendező/kötő tálca szakszerű kivitelezése és a kiépített demo hálózat mérése, minősítése. Az idén népesebb döntőben nagyon szép eredménnyel szerepelt a Patakys csapat: Bence ötödik helyen végzett, míg Géza elhozta a végső győzelmet a hozzá tartozó értékes jutalommal együtt!

 

Nemcsak az Infokom szakmában (54 481 03) szerepeltek jól versenyzőink, Koós Csaba is döntős volt az Infó rendszerüzemeltetők (54 481 04/06) között. Itt sok nehézség hátráltatta a döntősöket, és jóval népesebb volt az országos mezőny is a szakma népszerűsége miatt. Ennek ellenére versenyzőnk kiváló helytállással elhozta az országos 6. helyet.

 

Párhuzamosan zajlott a WorldSkills IT Network Systems Administration kategória hazai döntője is, ahol Dér Ádám képviselte iskolánkat. Hajszállal, de a dobogóról sajnos lemaradt, 4. helyezést ért el.

 

Minden kedves versenyzőnknek gratulálunk és az iskola nevében is köszönjük a helytállást! A felkészítő tanáraiknak, Gudmon Zsoltnak és Pesti Zoltánnak szintén megköszönve a munkát az elkövetkezendő tanévekben hasonlóan motivált ifjú szakemebereket és hozzájuk illő sikereket kívánunk!