Konstrukciós verseny – 2019

Bár nem minden verseny vág teljes mértékben iskolánk szakmai profiljába, ha valami újat kell létrehozni, mi igyekszünk jelen lenni. A Patakyban mindig is nagy fontosságú volt, hogy az építeni és valami újat létrehozni vágyó diákjaink megkapják a szakmai és eszközbeli támogatást céljaik eléréséhez.
A Divelex Bt. és mások által sokadik éve megrendezett Elektronikai Konstrukciós Verseny egy olyan lehetőség, amely ugyan nem kifejezetten az informatika és a távközlési ágazat témáit fedi le, mégis bátorítjuk diákjainkat kreatív ötleteik bemutatására.
Idén Kangyerka tanár úr mentorálásával Takács Marcell 10.D és Feke Krisztián 10.C osztályos tanulók mutatták be Pataky Smart Home névre keresztelt okosház modelljüket. Az elkészült mű végül elnyerte a zsűri tetszését, az ipari delegáltak pedig külön is kifejezték nagyrabecsülésüket a projekttel kapcsolatban: a Pataky csapata különdíjat és meghívást kapott az áprilisi ElectroSub kiállításra.
A projektet sok-sok háttérmunkával támogatta Gergely János és Bagdi Máté is, ők szintén a 10.C osztályba járnak. Gratulálunk a kitartó munkához és az elért eredményhez is!