A Pataky gyakorlati oktatása

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm a Pataky tanműhelyének megújult honlapján!

harangozo

A 2015/16-os tanévben több aspektusában is változott iskolánk gyakorlati oktatása. Az idei nyáron megalakultak a Szakképző Centrumok, amelyek a törvényhozó szándékai szerint deklaráltan erősíteni fogják a leendő munkavállalók gyakorlatközpontú képzését. Ezen törekvés fő pillére a sokat említett duális képzés - a középfokú szakképző intézmények és az ipar kapcsolatának erősítése. Diákjaink egyre több tapasztalatot szerezhetnek első kézből akár leendő munkahelyükön, de éppolyan fontos a megfelelő (mérnök)pedagógiai munkára alapozott alapos tanműhelyi gyakorlati képzés.

Egy a piaci versenyben részt vevő cégnél nem feltétlen az alapvető készségek begyakorlása a fő irány, erre a feladatra továbbra is egy jól felszerelt és elhivatott tanárkollégákkal dolgozó tanműhely a legalkalmasabb. Az iparági kapcsolatok erősítésével e két közelítés megfelelően tudja kiegészíteni egymást annak érdekében, hogy az aktuális piaci igényeknek leginkább megfelelő munkaerő álljon rendelkezésre.

Honlapunkon az iskolai gyakorlati oktatással kapcsolatos információk, illetve tanulóink számára támogató tananyagok egyaránt megtalálhatóak lesznek.

Harangozó Attila gyakorlati oktatás - vezető

Minden vélemény számít!